doelen en werkwijze • nieuw  
 
 
BOEKEN

  • Delen met de matrix

    Als bedrijven blijven groeien en steeds anoniemer worden, voelt niemand zich meer verantwoordelijk voor de gemaakte keuzes. En dat is jammer voor alle betrokkenen en voor de organisatie. Velen krijgen het gevoel dat veranderingen te snel gaan en dat ze er geen greep meer op hebben. Ze gaan werken voor zichzelf of ze wenden zich van de organisatie af.

    Hoe speel je hierop in? Peter Camp laat zien dat je met de matrixmethode gezamenlijk veranderingen kunt aanpakken. Snel, pragmatisch en doelgericht. Al werkende ontstaat er een nieuw wij-gevoel. Delen met de matrix legt hiervoor een goede basis. In afdelingen in grote en kleine organisaties die in verschillende maatschappelijke sectoren opereren.

    Dit boek is geschreven voor iedereen die nadenkt over zijn of haar plaats in het geheel, van student en (staf)medewerker tot docent en middenmanager, van mediator en consultant tot ondernemingsraadslid en bedrijfsleider.

    Delen met de matrix biedt een constructieve kijk op verandering en interactie in onze organisaties. Het is een praktisch onderbouwd, informatief en inspirerend boek voor ondernemende mensen die een verschil willen maken en daarvoor het functioneren binnen hun organisatie, afdeling of project op een hoger niveau willen brengen.

    Bestellen?


  • Wonen in de 21ste eeuw

    De verhouding tussen de generaties wijzigt. Door de nieuwkomers wordt onze samenleving steeds kleurrijker. De woonbehoeften van jongeren, alleenstaanden, jonge gezinnen, vitale en kwetsbare ouderen veranderen. Coöperatieve woonvormen zijn bezig aan een opmars.
    Dit biedt nieuwe kansen aan woningbouwcorporaties, vastgoedondernemingen en gemeenten. Aan woon- en zorgprofessionals, buurtwerkers, projectontwikkelaars, woonconsulenten, architecten, stedenbouwkundigen, politici, ambtenaren en andere belanghebbenden die snel willen inspelen op de nieuwe woonwensen.
    Dit praktische boek is vooral ook voor (toekomstige) gebruikers van coöperatieve woonvormen, alleen- en samenwoners, die iets willen maken van zichzelf, hun woonomgeving en de wereld. Voor bijzondere mensen die spullen delen, samen activiteiten ondernemen, en creatieve oplossingen zoeken. Die zich ècht willen verbinden en aan elkaar optrekken in burennetwerken, (verbouw) groepen, woongemeenschappen en zorgcollectieven.
    Veel van de beschreven woonvormen zijn onbekend bij het brede publiek. Dit inspirerend raamwerk omvat allerlei trends, actuele ontwikkelingen, boeiende beschouwingen. Met aansprekende voorbeelden uit België en Nederland en veel bruikbare aanwijzingen. Het nodigt belangstellenden uit om er meteen iets mee te doen.
    Doordat het boek trendy topics en de verbinding daartussen behandelt, is het uitermate geschikt voor studenten van social studies en voor opleidingen in volkshuisvesting, zorg en welzijn. Daarnaast richt het toegankelijk geschreven boek zich optoekomstige professionals in werkvelden waarbij het wijkgericht werken en de participatiesamenleving een belangrijke rol spelen.

    Peter Camp is organisatiesocioloog en ontwikkelaar van de veel gebruikte matrixmethode, een interactieve bottom-up en doe-het-zelf aanpak voor veranderingen in organisaties. Hij publiceerde onder meer de everseller De gekookte kikker, Kracht met de matrix, Projectmanagement, Gebouwen met een ziel en De broedfactor. De coöperatieve woonvormen benadert hij als broedplaatsen voor sociale innovatie.

    Bestellen?


  • De broedfactor

    De broedfactor: Betrokkenheid aanwakkeren in organisaties en samenleving.


    Kijk ook eens op de speciale website: www.debroedfactor.nl





  • De paarse krokodil

    'De gekookte kikker' wordt te dik. Vandaar 'De paarse krokodil': een aanvulling van meer dan 200 metaforen. Voor de verwoede verzamelaar van eyeopeners over organisatieverandering. Ook voor leidinggevenden, medewerkers, organisatiedeskundigen, OR-leden, aandeelhouders, familieleden; kortom voor iedereen die de veranderingen in zijn organisatie op actieve wijze een warm hart toedraagt.

  • De kracht van de matrix
    is uitverkocht. Na negen drukken is nu de vervanger en de opvolger verschenen: Kracht met de matrix, mensen en organisaties verbinden met de matrixmethode.


    Recensie 'Kracht met de matrix' in: Manager & Literatuur.




  • Een volledig herziene en uitgebreide negende druk van De gekookte kikker is uitgekomen. Hij bevat nu 400 dierenmetaforen over management en organisatieverandering.



    U kunt het boek bestellen op deze site.



  • Gebouwen met een ziel ligt nu in de boekhandel. Het kan ook worden besteld via deze website. Dit boek gaat over het bijzondere van moderne gebouwen, de strategische motieven voor de organisatie, het belang voor mensen en over allerlei harde- en zachte methoden voor het ondersteunen van de afstemmingsprocessen.

    Hier vindt u foto's en een lijst met gebouwen, architecten, geïnterviewden en experts uit het boek Gebouwen met een ziel. U kunt ook al de proefdruk van hoofdstuk 4 over kennisgebouwen bekijken. [download PDF 400 Kb ]


  • De praktijk van de matrix [tweede druk dec. 2002] is herdrukt en sinds eind december 2002 weer in de boekhandel of via deze site verkrijgbaar.

  


Wilt U op hoogte blijven van het laatste nieuws op deze site geef dan hier uw e-mailadres op.


naar boven | terug | nieuwshistorie |